De prinsen van Elior

Hallo allemaal, ik ben al van kinds af aan een grote fan van sprookjes. Bij de heb ik zelf een sprookje verzonnen. Ik hoop dat jullie het leuk vinden en veel leesplezier!

Er was eens in een land hier ver ver vandaan een prins genaamd Eliot, Eliot van Elior had haar zo blond als goud en ogen zo blauw als de mooiste oceaan ter wereld. Eliot had ook een tweelingbroer genaamd Oliver. De twee broers waren bijna identiek, het enige verschil was dat Oliver een zacht en lief karakter had en Eliot een eigenwijs, ijdel en ondeugend karakter had.

Op een mooie lente dag fladderde er een postduif rond het koninklijk paleis van het adembenemende land Elior. Tijdens Eliot's en Oliver's dagelijkse ruiterstocht stoorde de postduif hun ritueel, de duif had een koninklijke brief mee waarop stond dat de prinses genaamd Catherina van Fluera een koninklijk bezoek ging brengen aan de twee prinsen.

De twee prinsen wachtte geduldig op hun prinses en na twee lange weken wachten was prinses Catherina van Fluera aangekomen in het paleis. Toen de twee prinsen de prinses zagen waren ze tot over hun over verliefd. De prinses haar haar was zo bruin als dat van het mooiste paard uit hun collectie, haar ogen zo groen als de groenste plant in hun kruidentuin en haar lippen zo Rood als bloed.

De prinses mocht 1 pins uitkiezen om mee te trouwen, daarvoor moesten ze drie proeven afleggen. De eerste proef was een dans proef, Oliver en Eliot moesten dansen totdat iemand van de twee opgaf.
Het was een langdurig duel maar na twaalf uur dansen gaf Oliver uiteindelijk op. Bij de tweede proef moesten ze de speciaalste bloem namelijk arelis vinden die maar 4 keer per jaar groeit. Wie de bloem het eerste tot bij de prinses bracht was gewonnen. En opnieuw wint Eliot, hij bezorgde de arelis het eerste bij Catherina waardoor de 3de proef niet nodig was.

De prinses Catherina van Fluera trouwde een week later met prins Eliot van Elior. Na vier weken samen te leven merkte Catherina dat Eliot eigenwijs en heel ondeugend was dus ze besloot om een punt te zetten achter het huwelijk en te trouwen met zijn goedhartige broer Oliver. En ze leefden nog lang en gelukkig.

Zo, dit was mijn zelfgeschreven sprookje en ik hoop dat jullie het een tof verhaal vinden .

Reacties

Populaire posts van deze blog

english interview